RUIS is een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst waar het experiment centraal staat. In september 2018 opende RUIS haar deuren aan de Hertogstraat 119 in Nijmegen, waar doorlopend programma te zien was: performances, lezingen maar bovenal tentoonstellingen die in samenwerking met jonge kunstenaars gecureerd worden.

Zo bracht RUIS de afgelopen vijf jaar een ode aan experimentele hedendaagse kunst. De stichting reageert, communiceert en beweegt rondom hedendaagse tendensen waarin de kunstenaar, het experiment en onderzoek centraal staan. Met als doel het ontstaan van de belangstelling voor, de meningsvorming over en het in de samenleving functioneren van uitingen van (experimentele) kunst te bevorderen.

Niet het ‘eindproduct’ van de maker, maar juist de talentontwikkeling van de kunstenaar staat namelijk bij RUIS centraal. Door het proces, de visie en het onderzoek van kunstenaars te tonen beoogt RUIS een inkijkje te geven in het kunstenaarschap van jonge makers binnen en buiten eigen regio. Met als doel dat de bezoeker zich hierdoor met de kunstenaar kan identificeren en zich in het maakproces kan verplaatsen. 

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.